Pomen prvih 7 let na prepričanja
Posted in Uncategorized

Pomen prvih 7 let na prepričanja

Pred nekaj časa sem 6-letno punčko vprašala, če se veseli šole, saj je bilo ravno konec počitnic. Povedala mi je, da niti ne preveč, saj se bo potrebno zelo učiti, potem bo pa morala v službo in bo že komaj čakala na dopust. Prav presenečena sem bila, nad odgovorom. Prepričana sem, da ji tega doma ni rekel nihče – zagotovo so jo pozitivno spodbujali v šolo, vendar z opazovanjem in poslušanjem vsakodnevnih situacij doma je seveda prepoznala, kaj v resnici čutijo glede službe in to prevzela ter ponotranjila. Zaznala je nezadovoljstvo s službo in verjame, da je služba nekaj neprijetnega, napornega, nujno zlo, ki ga je potrebno opravljati vso odraslo dobo.

Prvih 6 do 7 let otrokovega življenja so njihovi možgani v nizki teta vibraciji, v zelo počasnem valovanju, ki je kot stanje hipnoze. Ves čas delujejo s podzavestnim umom in vsrkavajo informacije iz okolice. Vse kar jim rečemo – sprejmejo za resnico, za dejstvo, saj nimajo analitičnih sposobnosti, da bi procesirali kar smo jim povedali. Otroci imajo nevrone – zrcalne nevrone, ki omogočajo sočutje in ti posnemajo obnašanje. To pomeni, da bodo otroci zaradi teh zrcalnih nevronov posnemali to kar mi počnemo (veliko bolj kot to kar jim rečemo). Vse se naloži na otrokov “trdi disk”.

Prvih 7 let je naš um kot snemalec in samo snema obnašanje mame, očeta, in drugih bližnjih. Nalaga programe kot na računalnik. Po 7 letih večjo vlogo dobi analitični um, zavest, otroci začnejo vedno bolj uporabljati te programe, ta prepričanja in se ravnati po teh vzorcih, če so ti dobri – SUPER, če niso – ni dobro. Programi iz prvih 7 let našega življenja torej določajo celo naše življenje. Zakaj? 95% časa v dnevu možgani razmišljajo skozi podzavestni um, 95% našega življenja deluje torej samo skozi naše stare programe, ki smo jih naložili do 7 leta in velik del teh programov je demotivacijskih in omejujočih prepričanj.

Kako nam ta informacija koristi? Pomislimo kaj nas omejuje, kar smo vzeli za res: “Bodi tiho, govoriš bedarije”,
“Denar vsakega pokvari”, “Ne deri se, vsi te gledajo, le kaj si bodo mislili?”, “Pazi, to se lahko zgodi, in to in to…”. Ko boste z distanco pogledali na določene stvari, ki ste jih slišali v svojem otroštvu, boste nanje postali pozorni in jih lahko zavestno spremenili in tako preprečili, da bi jih podajali naprej svojim otrokom.

»Najhitrejša pot do razsvetljenja je starševstvo, saj moraš biti živi primer tega, kar želimo, da naši otroci so.« Joe Dispenza
(Povzeto po študijah Bruce Lipton, Dr. Joe Dispenza)

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.